دپارتمان عمران


درباره دپارتمان :

دوره های مهندسي عمران

دوره های آموزشی مهندسی عمران مجتمع فنی ایران

دپارتمان عمران و معماري مرکز آموزش هاي تخصصي کاربردي مجتمع فنی ایران  با بهره گيري از اساتيد برجسته صنعت و دانشگاه و  با سابقه درخشان در صنعت عمران و معماري هستند  تاسيس شده است؛  هدف اصلي اين دپارتمان برگزاري آموزشهاي تخصصي و کاربردي به عنوان مکمل موثر و کارآمد آموزش هاي دانشگاهي براي ارتقاي شايستگي ها و مهارتهاي عملي و حرفه اي دانشجويان و دانش آموختگان دانشگاهي است، بدين منظور دوره هاي آموزشي اين دپارتمان، مبتني بر پژوهشهاي علمي و با رويکرد نوآوري و خلاقيت در آموزش طراحي شده است.

مهندسی عمران یکی از قدیمی ترین و پر سابقه ترین رشته های مهندسی است که شاخه های بسیار و بازه فعالیت نامحدودی دارد، عمده فعالیت این رشته همانند دیگر رشته ها به سه شاخه طراحی ، اجرا و خدمات منتهی شده و فعالان در این رشته معمولا در یکی از این سه گروه فعالیت دارند.فعالیت گروه طراحی به طرح و محاسبه انواع ابنیه و مصنوعات حجمی مربوط می گردد از جمله طراحی انواع سازه های ساختمانی ، پلها، سدها، دکلها، سوله ها و آشیانه ها ، جاده ها و . . .

همچنین فعالیت گروه اجرا نیز در ساخت و تحویل فرضیات طراحی در قالب موضوعات ذکر شده می باشد. سیستم خدمات نیز به فعالیت گروهی مربوط می شود که لوازم مورد نیاز دو گروه نامبرده شده را فراهم می کنند مانند تولید یا ارائه نرم افزارهای طراحی و یا مصالح و تجهیزات مربوط به ساخت.

در گروه اول یعنی طراحی معمولا سه دسته از مهندسین مشغول به کار هستند :

1- مهندسین تکنسین

2- مهندسین محاسب

3- مهندسین طراح

دسته اول مربوط به افرادی است که بر اساس تجربه و نه تعلیم و تحقیق، فرایند قسمتی از محاسبات را آموخته و قادر به تکرار آن در قالب همان شرایط و موضوع هستند و چنانچه شرایط و یا صورت مسئله تغییر کند قادر به انجام صحیح ان نیستند.


دسته دوم افرادی هستند که بر اساس تکمیل اموزشهای خود به سطح بالاتری از علم مهندسی رسیده و قادرند تا با مشخص شدن شرایط و خواسته ها ضوابط مورد نیاز را محاسبه کنند . این گروه درک بالاتری نسبت به گروه اول داشته ولی هنوز به توانایی لازم برای خلق موضوع یا تصمیم گیری کلی نرسیده اند.

دسته سوم که از بلوغ فکری مناسبی برخوردارند قادرند تا خلاقانه به خلق یک اثر سازه ای و یا طرح مسئله نموده ، وارد تصمیم گیری های کلان شوند مانند انتخاب یک سیستم سازه ای پیچیده برای یک سازه خاص.

در گروه اجرا نیز تقسیم بندی تقریبا به همین شکل است و مهندسین کارگاهی و یا تیم اجرا بر حسب توانایی و تجربه کاری به همین دسته بندی تعلق دارند. طیف زیادی از فارغ التحصیلان و یا دانشجویان رشته های مهندسی خصوصا مهندسی عمران به علت پراکندگی موضوعات اموزش در دانشگاه و نیز نبود هدف مشخص در دوره تحصیل ، در دسته اول جای می گیرند که در ورود به بازار کار حرفه ای با مشکلات عدیده ای برخورد خواهند کرد ، هدف اصلی گروه عمران فراهم کردن شرایطی است تا این گروه از مشتاقان ورود به بازار کار با طی دوره های بلند مدت و کوتاه مدت کاربردی بتوانند تا به دسته دوم و در نهایت به دسته سوم وارد شده و شغل و حرفه ای مطابق با ذائقه شخصیتی خود بدست اورند.

 

کلیه حقوق مطالب و عکس های سایت متعلق به مجتمع فنی ایران می باشد.

طراح و برنامه نويس : شرکت آيتيسا